Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.Tancar

ELS NOSTRES SERVEIS

CUIDADORS

Tenim el cuidador adient per a persones grans.RRHH especialitzats en cuidadors/es interns i per hores.

Tràmits corresponents amb l'Administració.

Atenció personalitzada a les famílies.

Garantia i opcions pel client.

INFORMACIÓ DE CONTACTE

C/ Pic de Peguera 11 – 17003 Girona

972 903 907
644 367 544
info@granma.cat
www.granma.cat

Per demanar informació presencial cal demanar cita prèvia

Blog

2019_11_20

La solitud en la tercera edat

La solitud s’està tornant un sentiment freqüent i comú per a moltes persones de la tercera edat. Tema preocupant, ja que no tan sols és important estar bé físicament sinó també emocionalment.

Aquest sentiment el causen l’amargura i la tristesa que s’apoderen d’aquells qui se senten més sols. Normalment les persones que els hi succeeix això tenen necessitats emocionals com ara sentir-se estimats o el reconeixement. Necessiten sentir-se útils i que formen part de la societat. Però a la vegada, és molt senzill complaure’ls i fer-los feliços. Ja que, amb poquets detalls com ara recordar-los el que valen, preocupar-te per ells o dir-los t’estimo freqüentment, els pot arribar a emplenar el buit que la solitud els hi havia deixat. Cada persona gran té motius diferents per sentir-se sols. Però hi ha alguns motius que quasi tothom qui ho pateix els comparteix:

  • La independència dels seus fills sol ser un gran motiu de la solitud. Senten que deixen d’ésser tan essencials i útils per a ells.
  • Les relacions familiars a aquesta edat se solen empobrir. La falta de visites o de trobades els sol comportar insatisfaccions i molta tristesa.
  • La viudetat sol ser un problema que dur un paper molt destacat en la soledat. El fet de trobar-se sense la parella i l’afectivitat que tenia amb ella du a problemes d’inadaptació a la falta de companyia.
  • Sortir del mercat laboral. La jubilació no és fàcil. Suposa el canvi d’adaptar-se a un altre ritme de vida. Sense estar sempre amb els companys de feina, sense tenir horaris i obligacions. És un canvi, que si no el saps gestionar, et pot fer sentir poc útil a causa de la falta d’activitat.
  • Les limitacions a l’hora de fer certes activitats. El fet de saber que tens uns límits ja que no tens el mateix estil de vida que tenies fa 20 anys, sol ser una porta tancada que et limita a allò que et proporciona benestar i plaer.

Aquestes són diverses situacions que es troben les persones quan es fan gran. I és per això, que des de Granma recomanem tenir en compte aquests punts per ajudar a aquells qui se senten així. Animar-los, dir-los coses boniques o anar-los a veure els pot fer sentir realment molt feliç.

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinfacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

No Comment

0

Sorry, the comment form is closed at this time.