Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.Tancar

ELS NOSTRES SERVEIS

CUIDADORS

Tenim el cuidador adient per a persones grans.RRHH especialitzats en cuidadors/es interns i per hores.

Tràmits corresponents amb l'Administració.

Atenció personalitzada a les famílies.

Garantia i opcions pel client.

INFORMACIÓ DE CONTACTE

C/ Pic de Peguera 11 – 17003 Girona

972 903 907
644 367 544
info@granma.cat
www.granma.cat

Per demanar informació presencial cal demanar cita prèvia

Blog

2020_05_

LA IMPORTÀNCIA DE L’ACTIVITAT FÍSICA EN PERSONES GRANS

Des de Granma et recordem la importància de mantenir un estil de vida actiu i saludable durant l’estat d’alarma. Considerem necessari realitzar les següents recomanacions per combatre el risc de la inactivitat dels ancians, ja que són el grup més vulnerable en aquesta situació.

 

  1. Mantenir-se intermitentment actiu, evitant estar en posició de descans com estar assegut durant períodes prolongats de temps. Es recomana aixecar-se almenys cada dues hores, per estimular respostes que protegeixin els nostres principals sistemes realitza’n petits desplaçaments com un passeig pels passadissos.
  2. Intentar estar dret i en moviment en períodes curts i intermitents al llarg del dia, si es pot, però evitant sempre la fatiga, el cansament o les sensacions de dolor.
  3. Realitzar exercicis per mantenir el rang de moviment de les principals articulacions, amb exercicis de mobilització circulars de turmells i espatlles, i de flexió i extensió de les principals articulacions: turmells, genolls, malucs, esquena, espatlles, colzes i nines.
  4. El rang i la intensitat dels exercicis d’estímul musculars sempre han de permetre una respiració fluida i mai han de provocar dolor, malestar o dificultar la respiració.
  5. Realitzar exercicis respiratoris diàriament, per estimular la ventilació pulmonar i actuar la musculatura respiratòria.

 

Mantenir l’activitat física cada dia que duri el confinament (i de passada, durant la resta de l’any) és molt important i necessari per a dues qüestions bàsiques. D’una banda, serveix per millorar i reforçar el sistema immunitari i, de l’altra, per enfortir els neurotransmissors, encarregats de regular la dopamina i la serotonina al cervell. En altres paraules, són les substàncies que ens ajuden a calmar i relaxar la ment, dos aspectes bàsics durant aquests dies.

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinfacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

No Comment

3

Sorry, the comment form is closed at this time.