Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.Tancar

ELS NOSTRES SERVEIS

CUIDADORS

Tenim el cuidador adient per a persones grans.



RRHH especialitzats en cuidadors/es interns i per hores.

Tràmits corresponents amb l'Administració.

Atenció personalitzada a les famílies.

Garantia i opcions pel client.

INFORMACIÓ DE CONTACTE

C/ Pic de Peguera 11 – 17003 Girona

972 903 907
644 367 544
info@granma.cat
www.granma.cat

Per demanar informació presencial cal demanar cita prèvia

Blog

Family Cooking Kitchen Preparation Dinner Concept

LA DIETA DE LA GENT GRAN

Si el cos fos un cotxe, la nostra alimentació seria la nostra gasolina. És molt important que al llarg de les diferents etapes de la vida adaptem l’alimentació a les necessitats del nostre cos, ja que depenent de l’edat que tinguem necessitarem diferents tipus de vitamines i nutrients.

La desnutrició és més comú del que podríem imaginar en la gent gran, i per això és indispensable que l’alimentació de les persones que es troben en la tercera edat estigui adaptada a les seves necessitats alimentàries i físiques. La seva dieta, a més d’adaptar-se a l’edat, també s’ha d’adaptar a la seva situació i característiques personals, ja que el seu ritme de vida o altres necessitats faran que variïn les seves necessitats alimentàries.

També és bàsic adaptar l’alimentació si aquesta persona ha patit o pateix algun tipus de malaltia important, ja que per les característiques de la malaltia i la medicació s’hauria d’adaptar la dieta al cada cas concret.

Per tant, com hauria de ser la dieta de les persones grans? Aquí et deixem alguns consells:

 

  • Ha de ser variada i equilibrada: com tota dieta, l’alimentació d’una persona gran ha de ser variada, i això vol dir que ha de menjar una mica de tot, per a que ingereixi aliments de tots els grups i no falti cap nutrient a la seva dieta. Per tant, cada dia ha d’incloure als seus plats hidrats de carboni, proteïnes i greixos sans.
  • Evitar la monotonia: una dieta molt repetitiva pot arribar a cansar i desmotivar a la persona per seguir una alimentació saludable. Per això és molt important no abusar de cap aliment, ja que en l’alimentació cap excés és bo.
  • No saltar-se cap àpat: sigui pels motius que sigui, mai s’ha d’eliminar cap àpat del dia. Les persones grans han de fer entre quatre i cinc menjars al dia. A part de l’esmorzar, el dinar i el sopar, s’ha de fer un petit esmorzar a mig matí i un berenar a mitja tarda.
  • Evitar l’abús de productes processats: els aliments precuinats, les conserves i la brioixeria industrial són aliments que poden estar presents a una dieta, però mai s’ha d’abusar d’ells perquè un consum excessiu pot provocar problemes de salut.
  • Menjar fruita i verdura: una persona gran hauria de menjar cinc peces de fruita o verdura al llarg del dia, ja que totes les seves vitamines i minerals aportaran moltíssims beneficis al seu cos.
  • Prendre fibra: per afavorir els processos naturals del trànsit intestinal, s’ha d’introduir fibra a la dieta cada dia. Per fer-ho, es pot introduir a la dieta cereals integrals, fruites sense pelar, hortalisses i llegums.

 

A més, hi ha alguns aliments que per les seves característiques són fantàstics per incloure-l’s en la dieta d’una persona gran:

 

  • Aliments rics en Betacarotens: aquest element es converteix en vitamina A quan l’ingerim i és un antioxidant natural molt potent que ajuda a contrarestar l’envelliment natural de les cèl·lules. El trobem a aliments com la carrota, els espinacs, les carbasses i els tomàquets.
  • Aliments amb Vitamina E: aquesta vitamina protegeix la majoria de teixits que es troben als músculs del cos i al cor, i per tant és fantàstica per mantenir-nos sans. Els espàrrecs, l’enciam, els pèsols i les nous són aliments que contenen alts nivell d’aquesta potent vitamina.
  • Aliments amb Seleni: aquest element té múltiples beneficis, i el més destacat és que pot intervenir de forma favorable en la protecció d’alguns càncers. Alguns aliments amb Seleni que s’ha d’incloure a la dieta de la gent gran són la civada, els préssecs i l’arròs integral.

Ara ja tens un bon llistat de consells i aliments saludables que han d’estar sí o sí a qualsevol dieta d’una persona gran! Des de Granma posem les eines perquè les persones del vostre entorn tinguin una alimentació saludable.

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinfacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

No Comment

0

Sorry, the comment form is closed at this time.