Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.Tancar

ELS NOSTRES SERVEIS

CUIDADORS

Tenim el cuidador adient per a persones grans.RRHH especialitzats en cuidadors/es interns i per hores.

Tràmits corresponents amb l'Administració.

Atenció personalitzada a les famílies.

Garantia i opcions pel client.

INFORMACIÓ DE CONTACTE

C/ Pic de Peguera 11 – 17003 Girona

972 903 907
644 367 544
info@granma.cat
www.granma.cat

Per demanar informació presencial cal demanar cita prèvia

Blog

11109834_xl

El tabac és més perjudicial en persones d’edat avançada

Moltes persones pensen que fumar és només un vici de la joventut, però el que sí que és cert es cert és que aquesta dolença afecta a qualsevol persona de qualsevol edat. Avui és el dia mundial conra el tabac, i es per això que li dediquem un espai al nostre blog per parlar d’ell i quins efectes pot tenir en persones de la tercera edat.

En la seva definició, el tabac és una droga recreativa legal produïda, entre altres coses, amb diverses espècies del gènere Nicotiana Tabacum, que contenen nicotina, tot i que una gran part d’aquest producte s’afegeix artificialment. Cal tenir en compte que les persones grans presenten un major risc davant a les conseqüències nocives del tabac, principalment perquè les característiques inherents del propi envelliment de les persones fa que presentin un major risc de patir una malaltia greu desencadenada o fruit d’aquesta droga i fins i tot incrementant el risc de morir per les causes nocives que provoca aquest en el nostre organisme.

Però… som conscients del que pot comportar per la nostra salut consumir tabac?

 

  • Malalties pulmonars. Fumar danya els pulmons i les vies respiratòries causant doncs una bronquitis crònica. A més, també pot portar a patri una malaltia pulmonar anomenada enfisema, que s’encarrega de destruir els pulmons i fa que els sigui molt més difícil respirar.
  • Malalties cardiovasculars. En el cas de que el pacient tingui la pressió alta o a un nivell alt de colesterol, la ingesta de tabac pot incrementar la possibilitat de que pateixi un atac de cor.
  • Càncer. Fumar pot causar al consumidor càncer de pulmó, boca, laringe, esòfag, estomac, fetge, pàncrees o ronyó.
  • Problemes respiratoris.
  • El seu consum pot portar a patir o desenvolupar osteoporosis a mida que la persona va envellint, donat que la debilitat dels ossos s’accentua.

 

I ara que ens saps totes les causes i el que pot provocar, et planteges deixar de fumar? Vols saber quins beneficis o benestar et pot aportar?

 

  • Els pulmons, el cor i el sistema circulatori funciona millor
  • La possibilitat de patir una atac de cor disminueix
  • La respiració de la persona millora
  • Les possibilitats de desenvolupar o patir càncer seran molt menors.

 

És per això que, a Granma volem que tots i cada un de vosaltres preneu consciència del que pot comportar el consum d’aquest producte. Ara no teniu excusa, teniu tota la informació necessària per fer un replantejament  i deixar de fumar!

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinfacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

No Comment

0

Sorry, the comment form is closed at this time.